Barack Obama laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. Strona: 2

Dodano: 2009-10-11 17:51 Zmieniono: 2009-10-11 17:58

przepraszam za tą ilość mojego postu,ale nie wiem dlaczego jest go aż tyle.... 8O ,a nie mogę ich usunąć...jeśli istnieje możliwość usuniecia ich i pozostawienie jednego ,byłbym wdzięczny,sam nie mam takiej możliwości...:?

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-10-11 17:57

Ignor napisał(a):
A komu miała dać ? powiedzmy sobie szczerze na świecie jest deficyt autorytetów - taki Bono z U2 robi wszystko na pokaz - świat zmierza ku zagładzie ooo! :twisted: :lol:

A chociażby Denisowi Mukwaege, lekarzowi i założycielowi szpitala w Panzi, który przyjmuje ofiary przemocy seksualnej w Demokratycznej Republice Konga.

Dodano: 2009-10-11 17:59

HardKill napisał(a):
przepraszam za tą ilość mojego postu,ale nie wiem dlaczego jest go aż tyle.... 8O ,a nie mogę ich usunąć...jeśli istnieje możliwość usuniecia ich i pozostawienie jednego ,byłbym wdzięczyny,sam nie mam takiej możliwości...:?

Pewnie złośliwość rzeczy martwych tzn. kłopoty techniczne :wink:

Dodano: 2009-10-11 18:04

noo na to wygląda, że cosik sprawiło mi fikusa z tym postem :?

Masz rację Rosemary, z całą pewnością znalazł by się bardziej odpowiedni kandydat na nobla,niż Obama :wink:

Dodano: 2009-10-11 18:18 Zmieniono: 2009-10-11 18:21

Cóż ja ostro bym pojechał i w tym roku nikomu nie przyznał - pokojowa nagroda nobla 2009 - wakat - być może wtedy dałoby to ludzia do myslenia :)zyjemy w czasach pozornego pokoju . W czasach gdy w tv sprzedaje sie tylko zło, kryzys i wojny

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Dodano: 2009-10-11 18:18 Zmieniono: 2009-10-11 18:23

Cóż ja ostro bym pojechał i w tym roku nikomu nie przyznał - pokojowa nagroda nobla 2009 - wakat - być może wtedy dałoby to ludzia do myslenia :)zyjemy w czasach pozornego pokoju W czasach gdy w tv sprzedaje sie tylko zło, kryzys i wojny - ja na dobra sprawe cieszyłbym się jakby coś w 2012 pierdykło :)

Ci dawcy Nobla ostatnio trafiają równo kulą w płot Dodano: 2009-10-11 18:22 Zmieniono: 2009-10-11 18:26

Ośmieszając głównie siebie (bo nie Nobla). Był kandydatem do nagrody pokojowej ojciec Żelazek - wspaniała postać, człowiek formatu Matki Teresy z Kalkuty, który całe życie poświęcił trędowatym w Indiach i co? Wyciągneli za uszy z szafy i odkurzyli, ni z gruszki ni z pietruszki, polityczną mumię - Jimmy Cartera.
Może być, że powstał i trwa taki "trynd" - lizanie tyłka USA, bez względu na wszystko :twisted:

Do not quote - think for yourself

Dodano: 2009-10-11 18:24

HardKill napisał(a):
Noooo i ta zagłada dopadnie nas wszystkich w 2012 :lol:

Co się zaś tyczy 2012 to nie będę się martwiła na zapas. Acz kolwiek czytałam o kalendarzu majów który kończy się 21.12.2012 r. jak i o zmianach w polu magnetycznym ziemi wywołanych aktywnością słońca, a w konsekwencji przebiegunowania. Jest tyle innych, bieżących spraw które spędzają sen z powiek... :wink:

Dodano: 2009-10-11 19:15

Zaczynam się zastanawiać, czy nagrody Nobla nie zaczynają przypominać konkursu Eurowizji.

:arrow: Hardkill, myślę, że te złowieszcze powtórzenia posta o końcu świata to Zły Omam.

Oman.

...

Omen.

Zły Omen, tak.

Dodano: 2009-10-11 19:20

tfuuu,tfuuu 8) Alpha-Sco żartowałem z tym końcem świata 8) nie mam nic przeciwko obecnemu światu,może jest nie doskonały i nigdy nie będzie ale jest :D xD

Tak to już jest że żyjemy w czasach komercjalizacji,więc padło i na Nobla :wink:

Dodano: 2009-10-11 19:32

Ludzie, którzy przyznają ta nagrodę już dawno ośmieszyli znaczenie tej statuetki więc nie wiele trzeba

Dodano: 2009-10-12 09:44

Alpha-Sco napisał(a):
Zaczynam się zastanawiać, czy nagrody Nobla nie zaczynają przypominać konkursu Eurowizji.

Tak, niedługo finały Eurowizji będą robić w Ro De Janeiro xD

A co do Buraka Obamy ... przesada. Jeszcze koleś na dobrą sprawę niczego nie osiągnął, a już mu laur na głowę zakładają ...

.

Dodano: 2009-10-12 10:19

Hehe za przejście z Bush'u do Barak'ów :D

Sic itur ad astra !

Dodano: 2009-10-12 10:25

Rosemary napisał(a):

Co się zaś tyczy 2012 to nie będę się martwiła na zapas. Acz kolwiek czytałam o kalendarzu majów który kończy się 21.12.2012 r. jak i o zmianach w polu magnetycznym ziemi wywołanych aktywnością słońca, a w konsekwencji przebiegunowania. Jest tyle innych, bieżących spraw które spędzają sen z powiek... :wink:
przebiegunowanie:D haha, prawdziwa zagłada:D

co do tematu:

moja opinia nie jest odmienna od większości, na zachętę nie daje się tak prestiżowej nagrody. aczkolwiek zobaczymy, jeśli Obama zasłuży na nagrodę to mój szacunek do komisji noblowskiej wróci. jeśli nie, to znaczy, że kupa.

Dodano: 2009-10-12 12:21

A co to jest nagroda Nobla?

Wielkie G - dają komu się podoba, byle w ich interesie, burżuje zakichane :evil:

Dodano: 2009-10-12 14:37

sphinxia napisał(a):
A co to jest nagroda Nobla?

Wielkie G - dają komu się podoba, byle w ich interesie, burżuje zakichane :evil:

Z perspektywy czasu można odnieść wrażenie, iż faktycznie Nobla można mieć za nic.

Ale tak sobie pomyślałam, może to swego rodzaju ukłon w stronę społeczności amerykańskiej, wszak jest On pierwszym czarnoskórym prezydentem USA. Może o to tu chodzi... :?: :roll:

Ps. Coby nie było, nie jestem rasistką - to tak na wszelki wypadek.

hupok :arrow: się czytało, się wie...ale nie koniecznie wierzy :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło